FAQ

Група адміністрування ПДВ

Як виправити помилку в зареєстрованій податковій накладній?

Помилки в податковій накладній виправляються відповідно до Податкового кодексу України ( в залежності від категорії помилок виправлення може бути усунено шляхом реєстрації розрахунку коригування або реєстрації нової податкової накладної)

Коли завантажується та проводиться ПН?

  1. Завантаження в систему MHP ERP зареєстрованих в ЄРПН податкових накладних/розрахунків коригування від постачальників здійснюється кожного робочого дня до 9:00 години за попередній день.
  1. Завантаження в систему MHP ERP зареєстрованих в ЄРПН податкових накладних/розрахунків коригування від постачальників здійснюється кожного робочого дня до 9.00 години за попередній день.
  2. Правильно зареєстровані податкові накладні/розрахунки коригувань проводяться в системі MHP ERP не пізніше 2-х робочих днів, наступних після дати завантаження в систему при умові відображенні в системі MHP ERP господарських операцій: проведення актів виконаних робіт, оприбуткування ТМЦ, наявна попередня оплата.
  3. При виявленні помилок в отриманих податкових накладних/розрахунках коригування, відсутності господарських операцій в системі MHP ERP в кожній непроведеній податковій накладній/розрахунку коригування прописується причина не проведення.
  4. Непроведені податкові накладні/розрахунки коригування з причиною не проведення можна переглянути в нашому сервісі чат-бот «MHP Finance Bot» в Telegram (для контрагентів), а також в системі MHP ERP через універсальний звіт Авторозсилка затримка проведення РВНД ( на МОУ) (код ЦБ20002222).

Які реквізити покупця потрібно вказувати під час оформлення податкових накладних (в тому числі, якщо у видатковій накладній зазначені філії підприємств) ?

Є пам’ятка для постачальників де зазначено актуальні реквізити підприємств, які необхідно зазначати при реєстрації податкових накладних.

Коли контрагенту доплачується сума ПДВ?

Сума ПДВ доплатиться в найближчий платіжний день (понеділок, середа, п'ятниця) після проведення в системі MHP ERP зареєстрованої контрагентом податкової накладної. По питанню оформлення та проведення податкових накладних, просимо подавати заявки через ITSM на категорію: 06.Бухгалтерський/Податковий облік підкатегорія 07.ПН/АН реєстрація/дата заборони

Чому контрагенту не доплачується сума ПДВ?

Оплату блокує залишок на ПДВ рахунку 64.4.2, який виникає внаслідок незареєстрованих або непроведених (через наявні помилки) податкових накладних. Не закритий ПДВ автоматично віднімається від платежу. По питанню оформлення та проведення податкових накладних, просимо подавати заявки через ITSM на категорію: 06.Бухгалтерський/Податковий облік підкатегорія 07.ПН/АН реєстрація/дата заборони